Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

BMW na Slovensku nebude. Škoda

.matúš Baňovič .názory

Nemecká automobilka uvažovala, že svoju fabriku postaví na východnom Slovensku pri Košiciach. Nakoniec však v tejto súťaži medzi viacerými krajinami uspel vyhral maďarský Debrecín.

Matúš Baňovič

pre východ Slovenska je to škoda aj napriek podobenstvám Slovenska s americkým Detroitom. 

O ďalšej automobilke na území Slovenska sa hlasnejšie začalo hovoriť na jar tohto roka. Spôsobom sebe vlastným, jemne tajnostkárskym, sa o nej vyjadril minister financií Peter Kažimír. „Bojujeme o ďalšiu automobilku, ktorú každý pozná a v ktorej vozidlách mnohí jazdíte. Prekvapilo ma, že sme vo finále. V najbližších mesiacoch sa dozvieme výsledok." Ten sme sa teraz dozvedeli a pre Slovensko nie je vôbec priaznivý. Automobilka na východe nebude. Čo sa však skrýva za dôvodmi, pre ktoré BMW uprednostnila Maďarsko?

Vo svojom stanovisku pri vyhlásení víťaznej krajiny uviedli, že sa tak rozhodli aj preto, lebo pri Debrecíne je dobrá infraštruktúra a kvalifikovaná pracovná sila. Už len tieto dva samotné faktory museli zohrať veľkú úlohu pri rozhodovaní nemeckých manažérov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite