Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Putinovo priznanie Trumpovi o Kryme

.andrej Bán .názory

Nedávny samit v Helsinkách trval iba pár hodín, no búrka, ktorú najmä na Západe vyvolal, neutíchne ani po týždňoch. Jedným z dôvodov je Krym.

Andrej Bán

pred nezorientovaným (čo je jemné označenie Trumpa) americkým prezidentom povedal Vladimír Putin v priamom prenose toto: zorganizovali sme referendum na Kryme, atď. No moment! Slovíčko „sme“ znamená Rusko, pochopiteľne. A Krym, ako vieme, nielen dodnes je, ale v roku 2014 očividne bol, ukrajinský.

Takže Putin v priamom najsledovanejšom prenose týchto dní s kamennou tvárou profíka KGB priznal, že Rusko na území susedného štátu zorganizovalo referendum. Je to nehoráznosť. Podobne ako to, že najprv Putin prítomnosť neoznačených ruských vojakov („zeľonyje čelovečiky“) na polostrove popieral, vraj to boli dobrovoľníci, možno aj vojaci, ktovie, ktorí si nakúpili uniformy v army shopoch, aby ich potom neskôr v Moskve verejne vyznamenal – a tým priznal, že tam išli v mene Ruska. Čo ešte kto potrebuje, aký dôkaz, aké priznanie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite