Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Spätne ku Dňu otcov

.marína Gálisová .názory

V poslednom čase sú populárne výčitky otcom. Vraj vo výchove zlyhávajú, chýbajú ako chlapský vzor, čo spôsobuje všetky možné ťažkosti.

Marína Gálisová

pritom je veľmi veľa mužov, ktorí v otcovstve našli to najlepšie, čo mohli. Niežeby otcovstvo bolo bezproblémové. Ale čo čakať? Nežijeme v dokonalom svete a boríme sa s problémami každý deň. Nezdá sa mi však, že by to generácie otcov mali predtým ľahšie.

Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že to bolo pre muža ideálne v čase, keď bol prvoradým a hlavným živiteľom rodiny a doma sa od neho nečakalo viac než večerné tiché driemanie nad novinami a v papučiach, ktoré mu priniesli vďačné dietky až ku kreslu. Že taký muž nemusel deti prebaľovať, kŕmiť, voziť či vodiť na prechádzky, nosiť im do školy zabudnuté pomôcky, na rodičovskom združení počúvať výčitky pedagógov, utierať sopľavé nošteky, odpočítavať kvapky proti kašľu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite