Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Čo je v tejto téme extrém?

.richard Vašečka .názory

Za návrhy kotlebovcov štandardne nehlasujem. Robím to preto, aby som dal jasne najavo, že odmietam ich ideológiu a že sú pre mňa politicky neprijateľní. Rovnako však pokladám za ne

táto legislatíva umožňuje vykonať takú hroznú vec ako potrat aj bez vážneho dôvodu. Ja osobne patrím medzi ľudí, ktorí odmietajú potrat z akéhokoľvek dôvodu. Aj nenarodené dieťa je človek a vykonať potrat znamená zničiť nevinný ľudský život. A to ešte pomerne drastickým spôsobom.

Podľa prieskumu agentúry Focus z januára 2016 má taký názor ako ja približne 11 percent ľudí. Čo je však podstatnejšie, až 59 percent ľudí sa podľa spomínaného prieskumu vyjadrilo, že pokladá za prípustné potraty len z veľmi vážneho dôvodu. Summa summarum, až 70 percent ľudí (11 + 59) teda odmieta súčasné príliš liberálne nastavenie zákona o interrupciách, ktoré umožňuje vykonávanie potratov z akéhokoľvek dôvodu, respektíve aj bezdôvodne. Hrôzostrašným výsledkom tohto extrémizmu je na Slovensku 7 000 zabitých detí v predchádzajúcom roku a celkovo takmer 1,4 milióna od legalizácie potratov v roku 1958. Každý deň je to približne 20 mŕtvych detí.

Ak Robert Fico tvrdí, že nie je spoločenská objednávka na zmenu potratovej legislatívy, tak sa mýli alebo zavádza. Naopak, dlhodobo tu jestvuje zásadný rozdiel medzi znením súčasného zákona a zmýšľaním veľkej väčšiny občanov SR.

Zástancovia potratov označujú úplný zákaz potratov za extrém. Hoci ja osobne som proti potratu v každom prípade, musím s ľútosťou uznať, že čo sa týka verejnej mienky, v istom zmysle majú pravdu. Úplný zákaz potratov preferuje len asi 10 percent ľudí. Ale ešte väčším extrémom je súčasný stav, teda vykonávanie potratov aj bez závažného dôvodu, s ktorým nesúhlasí až 70 percent ľudí!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite