Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mizík zmizol

.andrej Bán .názory

Podľa očakávaní fejsbúkový hrdina Stanislav Mizík na súde skrotol. Dilemu, či o takýchto ľuďoch radšej mlčať alebo hovoriť, opäť vyriešim v prospech toho druhého.

Andrej Bán

iste, samotný poslanec ĽSNS, ktorý sa pohoršoval okrem iného nad tým, že prezident Andrej Kiska udelil vyznamenania ľuďom židovského pôvodu, by nestál ani za zmienku, mohli by sme ho oprávnene odbiť ako hlupáka, keby... Keby sme žili v inej krajine, povedzme v Nemecku. V takej, kde sa predovšetkým vládni politici, iné autority, napríklad cirkev, aj prevládajúca verejná mienka k akýmkoľvek prejavom antisemitizmu a neznášanlivosti stavia nielen z času na čas verbálne odmietavo, ale podporuje taký postoj aj konkrétnymi činmi, skutkami.

Žijeme však na Slovensku. Teda v krajine, kde od volieb v roku 2016 „hrádza proti extrémizmu" v podaní koalície Smer-SNS-Most-Híd dosiahla iba to, že percentá kotlebovcov rastú, aktuálne sú tretí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite