Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Médiá a čitatelia dosiahli veľa a pôjdu ďalej

.martin Mojžiš .názory

Slovenské médiá dlhodobo nahrádzajú úlohu súdov a polície. Najvyššie miesta sa trasú, moc v rukách Smeru eroduje. A to nie je koniec.

Martin Mojžiš

druhý z desiatich bodov vyhlásenia iniciatívy Za slušné Slovensko znie nasledovne: Chceme Slovensko, kde si ceníme slobodné a nezávislé médiá bez politických vplyvov. Uvedomujeme si, že bez kvalitnej novinárskej práce nie je možné kontrolovať mocných a chrániť demokraciu.

Hovoriť o úlohe, akú hrajú médiá na súčasnom Slovensku, je nosením dreva do lesa. Napriek tomu mi dovoľte povedať na túto tému pár viet. O tom, kto sú Kočner, Bašternák a im podobní, nevieme od orgánov nečinných v trestnom konaní, vieme to z médií. O tom, čo sa dialo v Nečistom dni, nevieme od kontrolných orgánov Richterovho ministerstva, vieme to z médií. O spoločnej milenke talianskeho pašeráka kokaínu a bývalého premiéra Roberta Fica nevieme od tajnej služby a polície, vieme to z médií. Vieme to z článku Jána Kuciaka, ktorý musel za tieto alebo iné informácie zaplatiť životom svojím a životom svojej snúbenice. O tom, akým rajom je poľnohospodárstvo na východe Slovenska nielen pre taliansku, ale aj pre slovenskú mafiu, nevieme od prokurátorov a sudcov, vieme to z médií. Vieme to z článkov Andreja Bána, po ktorých by mala byť ministerka Matečná vyšetrovaná prakticky vo všetkých spomínaných prípadoch. Generálna prokuratúra sa síce snaží vyvolať mediálny dojem, že sa prípadmi bude zaoberať, ale nijakú skutočnú činnosť nevidno.

„Môžu však médiá donekonečna suplovať prácu polície, prokuratúry a súdov?“

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite