Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

V RTVS je podľa Rezníkovho vedenia maximálna sloboda

.eva Čobejová .názory

Do redakcie prišlo vyhlásenie RTVS, kde sme sa dozvedeli samé pozitívne veci. A hlavne, že sa netreba znepokojovať, vo verejnoprávnych médiách je „maximálne slobodná atmosféra“.

Eva Čobejová

no chvalabohu, že to stanovisko v RTVS napísali a poslali už dnes, v stredu, lebo už som si takmer zrušila program na piatok, pôvodne som sa chystala na protest. Už som googlila, aké bude počasie, aby som nevymrzla, nezmokla ani nedostala úpal. Na celý protest však môžem pokojne zabudnúť, môžem ísť do kina, na návštevu či do nákupného centra.

Vedenie RTVS ma svojím vyhlásením upokojilo, lebo skalopevne tvrdí, že v RTVS nedochádza k žiadnym udalostiam, ktoré by mali vyvolávať znepokojenie verejnosti, novinárov ani zástupcov akademickej obce. Je tu legitímne zvolený generálny riaditeľ a menovaný manažment pracuje v prospech koncesionárov verejnoprávnej inštitúcie. Naozaj som si vydýchla. 

„Také dačo už tu jedna generácia zažila, aj to ubezpečovanie, že sa netreba znepokojovať, že všetko je v najlepšom poriadku a čakajú nás krásne časy. Bolo to pred päťdesiatimi rokmi a volalo sa to normalizácia.“

Súčasné vedenie RTVS považuje slobodu slova a nezávislosť za kľúčové piliere fungovania verejnoprávneho média, čítam v stanovisku. No tak fajn, len prečo mám v poslednom čase pocit, že tie správy verejnoprávnych médií sú čoraz bezpohlavnejšie?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite