Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Je to späť. Nenápadný socializmus

.andrej Bán .názory

Upozornenie: ak dostanete v blízkej dobe vládny balíček, neotvárajte ho. Je nebezpečný. Veci, ktoré sú zadarmo, sú tie najdrahšie.

Andrej Bán

pri sledovaní televíznych správ, čo je obvykle nudná záležitosť, som teraz spozornel. A to pri zmienke, že nielen vlaky, dokonca aj autobusy k vlakom budú zadarmo. A to už ako? Rýchlo som pochopil, že vláda, presnejšie triumvirát Fico, Danko a Bugár občanom tejto krajiny posiela ďalší, doteraz najväčší „balíček" vo výške najmenej 500-miliónov eur. 

Je zrejmé, že v čase padania preferencií Smeru ide o pokus korumpovať voliča, kúpiť si ho, a to doslova. Pred rokom 1989, za husákovskej normalizácie, boli napríklad také isté mladomanželské pôžičky, presne tam treba hľadať inšpiráciu dnešných politikov, ktorí na tú éru akiste spomínajú s nostalgiou, ba aj slzu vyronia a november 1989 si nevšimli. Podobnými vecami režim neslobody zapchával ústa ľuďom, ktorí s nedôstojne nízkymi platmi, čo je základ všetkej biedy, podliehali ilúzii, že „ktosi sa o nich postará".

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite