Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Útok na ciele v Sýrii – bez ružových okuliarov

.marína Gálisová .názory

Čo si máme myslieť o útokoch spojencov – Francúzska, Veľkej Británie a USA – na ciele v Sýrii?

Marína Gálisová

v diskusii sa vyskytujú dva extrémne prúdy. Znejú obavy z tretej svetovej vojny, ale aj pochybnosti, či útoky niečo dosiahnu.

Obavy z tretej svetovej vojny zvyšujú vášne v diskusiách aj klikanosť, sú však prehnané. Je pravda, že Rusko sa vie podprahovo aj otvorene vyhrážať vystupňovaním odvety až po hranicu, keď pôjde o zničenie sveta. Lenže nič také nie je v Putinovom záujme. 

V jeho záujme je udržať Asada pri moci, udržať prítomnosť Ruska v regióne a ešte ju aj posilniť. Nie vyvolať konflikt takých rozmerov, ktorý by toto všetko znemožnil. Putinove vyhrážky treba brať vážne v inej rovine – Rusko pravdepodobne urobí niečo iné, aby mohlo aspoň vyzerať, že neťahá za kratší koniec. Už sa činí na úrovni denziformačnej vojny. Na svojich portáloch stihlo oznámiť rozličné grandiózne víťazstvá, ako aj to, že zbabelí Američania stiahli chvost a utekajú domov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite