Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Študenti, pokojne sa prihláste aj na humanitné vedy

.anton Vydra .názory

Za tie roky som si už na to zvykol. Vždy, keď sa priblíži termín odovzdávania prihlášok na vysoké školy, spustí sa zároveň hystéria. Načo je nám toľko humanitných odborníkov?

Anton Vydra

aj tento rok je to tu a už druhý týždeň o tom počúvam v rádiách vyjadrovať sa rôzne autority zo sveta biznisu. Že trh potrebuje iných absolventov, že školy si učia, čo sa im zachce a nehľadia na to, čo potrebujú zamestnávatelia, že keď si už niekto vybral humanitné smery, nech mu aspoň na začiatku povedia, že preňho po skončení už teraz nemajú na katedre miesto. No a takto by sa dalo pokračovať ďalej. 

Doparoma, prečo si stále nemôže každý vybrať na štúdium to, čo ho baví? Myslím, že so slušným Slovenskom by mohlo prísť viac slušnosti aj do tohto  navážania sa do humanitných vied. Mám k tomu niekoľko poznámok.

Prvá: Študenti, ak chcete študovať humanitné odbory, pokojne tak urobte. Len o jedno vás prosím, od začiatku sa tam hláste s vedomím, že chcete byť špičkou vo svojej disciplíne. Inak to nemá veľký zmysel.  Nebojte sa, nebude vás takých veľa.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite