Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pokračuje Tibor Gašpar v trestnej činnosti?

.martin Mojžiš .názory

„Prečo sa ma nespýtate, ako prokuratúra riešila falošné podpisy pána Špirka?“ spýtal sa novinárov policajný prezident. Pýtame sa ho, prečo sa to pýta.

Martin Mojžiš

prokurátor Vasiľ Špirko bol Národnou protikorupčnou jednotkou pod vedením Roberta Krajmera obvinený z falšovania podpisu na zápisnici. Disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry vo veci tohto obvinenia skonštatovala toto:

„Špirko uviedol, že zápisnica pôvodne nebola oznamovateľom podpísaná a v takejto pracovnej verzii išla na stôl špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi. Sám špeciálny prokurátor pri výsluchu potvrdil, že tieto falošné podpisy na zápisnici v tom čase neboli. Kedy sa tam dostali a akým spôsobom, sa nepodarilo zistiť. Podstatná časť trestného konania (voči Špirkovi), ktorá predchádzala disciplinárnemu konaniu, sa venovala tejto otázke. Zo znaleckého posudku vyplýva, že sa nedá zistiť, kto je pôvodcom falošných podpisov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite