Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Bán na proteste: Tento systém nám ubližuje viac, než talianska mafia

.andrej Bán .názory

Na východnom Slovensku sa farmári najviac boja „našich ľudí“, povedal v prejave na bratislavskom pochode Andrej Bán. Ovládajú peniaze a politiku. Musíme ich vymeniť čo najskôr.

Andrej Bán

dobrý večer, priatelia,

po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej som išiel na dve dlhšie reportážne cesty na východ. Hľadal som taliansku mafiu a našiel som najmä tú slovenskú. Nehovorím, že Taliani nepáchali trestné činy. Desiatky ľudí na Zemplíne, najmä farmárov, mi však hovorili, že najväčší strach majú z takzvaných „našich ľudí“, z ľudí blízkych strane Smer, ktorí tam ovládli politiku, biznis, ale aj políciu či prokuratúru.

Hlavou korupčno-klientelistického klanového systému na východe sú „naši ľudia“ a jeho výrazným symbolom je exposlankyňa za Smer pani Ľubica Rošková. Ako som zistil, nárokovala si agrodotácie aj na parkovisko či dokonca letisko.

Avšak pozor, nejde primárne o pár desiatok tisíc eur prípadného subvenčného podvodu. To by bola príliš ľahká korisť. Za oveľa väčší problém považujem to, na čo sa mi sťažovalo množstvo farmárov, obetí tohto systému. Práve ich „naši ľudia“ okradli o pôdu, o dotácie, o úrodu či o iný majetok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite