Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Z alternatívnej scény Gustáv Murín, RTVS

.michal Magušin .názory

V Rozhlase a televízii Slovenska sa teraz zrážajú dve predstavy o tom, ako má verejnoprávne médium vyzerať. Ani jedna nie je ideálna, ale jedna je určite lepšia a druhá horšia.

Michal Magušin

to, čo sa deje v RTVS, nie je nijakým prekvapením. Stačí si prečítať, kto je Jaroslav Rezník. Predtým, ako sa ponoríme do oprávnenej kritiky jeho vyčíňania, vyšperkovaného dnešnou správou o nadviazaní spolupráce s Gustávom Murínom, dovoľte kacírsku poznámku.

Mikova RTVS nebola dokonalá. Dá sa jej vyčítať priveľa lacnej zábavy, málo odvahy v investigatíve (Reportéri) či v hlavnej politickej diskusii. Verejnoprávne médium môže vyzerať aj inak a lepšie. RTVS sa však dá (okrem iného) pochváliť napríklad za novú energiu, ktorú do spravodajstva priniesol Lukáš Diko. Výsledkom bola zvýšená dôvera divákov. Tieto slová som napísal preto, lebo rozumiem istej skupine kritických hlasov voči Mikovej RTVS.

Vždy tu kritické hlasy budú, lebo RTVS, ani nijaké iné médium, nikdy nebude tak „objektívne“, ako si to mnohí ľudia predstavujú. Rozumiem, že vo verejnoprávnom médiu sa na termín „vyváženosť“ kladie silnejší dôraz ako v súkromnom médiu, ale aj v profesionálne vyváženom (spravodajskom) príspevku presvitá osobnosť autora.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite