Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Británia nás prosí o pomoc – čo urobíme?

.marína Gálisová .názory

Kto robí hanbu Slovensku? Tretí sektor? Kdeže. Hanbu nám robia tí naši predstavitelia, ktorí teraz rozhodli, že Slovensko má definitívne patriť do sféry ruského vplyvu.

Marína Gálisová

áno, takéto rozhodnutie padlo. Padlo vtedy, keď sa predstavitelia našej krajiny odmietli pripojiť k tým štátom, ktoré vyhostili ruských diplomatov po útoku, spáchanom v britskom Salisbury proti bývalému občanovi Ruska Sergejovi Skripaľovi. Slovensko ako jediná krajina V4 ruských diplomatov nevyhostí.

Čo tým Slovensko dokázalo? Málo – a zároveň veľmi veľa.

Slovensko dokázalo, že vôbec nie je šokované z úplne prvého použitia zakázanej chemickej bojovej látky na európskej pôde – pravdepodobne na príkaz ruského štátneho vedenia.

Slovensko dokázalo, že nechce urobiť ani symbolické gesto podpory svojim spojencom. Neurobí pre nich ani toľko, čo sú ochotní vykonať krajiny ako Česko či Maďarsko – áno, ešte aj Andrej Babiš a Viktor Orbán sú v tejto záležitosti prozápadnejší!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite