Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Neodsúvajme sami seba na okraj

.marína Gálisová .názory

Toľkokrát som v poslednom období počula sťažnosti kresťanov, že ich spoločnosť odsúva. Že nechce počuť ich príspevky k spoločenským témam. Bojím sa, že teraz sa odsúvame sami.

Marína Gálisová

chápem – ten pocit, že vás nechcú ostatní počúvať, je zlý. A navyše je zlé aj pre spoločnosť, ak zabudne, že kresťanstvo je významným stavebným kameňom jej inštitúcií, jej morálky, jej hodnôt.

Ale v poslednom období mám tiež dojem, že niektorí kresťania na okraj odsúvajú sami seba, sú na okraji spokojní, stačí im, keď z neho kriticky ukazujú na tých ostatných. Cítia sa už len svojím vyčlenením výnimoční, akoby nechceli byť súčasťou sveta, len by ho zatracovali. Je to zvláštny postoj u ľudí, ktorí veria, že sám Boh prišiel do tohto sveta, stal sa jeho súčasťou, stal sa človekom, a nie preto, aby sa nám tu všetkým vysmial za našu hriešnosť, ale aby svet a nás všetkých zachránil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite