Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Protest nebude, bude oveľa viac

.štefan Hríb .názory

Organizátori protestov sa rozhodli zrušiť piatkové zhromaždenie v Bratislave a ohlásili vznik platformy Za slušné Slovensko. Je to rozumný, dospelý a pre budúcnosť nádejný krok.

Štefan Hríb

protesty na slovenských námestiach dosiahli veľmi veľa. Odchod Fica a Kaliňáka z vlády je pritom ten menší výsledok. Najväčším úspechom je formovanie dospelejšej verejnosti, ktorá si overila svoju silu meniť krajinu k lepšiemu.

Po vymenovaní Pellegriniho vlády však bolo potrebné zmeniť stratégiu. Prezident Kiska, organizátori protestov a plné námestia pohli krajinou, ale dokončenie tejto zmeny si už vyžaduje viac. Teraz je potrebná kontinuálna práca Za slušné Slovensko v regiónoch, bude potrebná spolupráca organizátorov protestov, aktivistov, umelcov a mnohých ďalších skupín tak, aby sa nazhromaždená energia a odhodlanie pretavili do sústavnej práce a tlaku prebudenej verejnosti na skutočné zmeny.

„Rozhodnutie považujem za skvelú správu pre budúcnosť nás všetkých.“

Protesty, samozrejme, neprestávajú byť aktuálne, a je takmer isté, že už onedlho si ich táto vláda svojimi činmi privolá. To organizátori dobre vedia a sú pripravení. Ešte dôležitejšie je však formovanie širšieho a trvalo pôsobiaceho občianskeho prostredia, ktoré bude nositeľom ducha námestí až do volieb.

Pre toto všetko považujem rozhodnutie zrušiť piatkový protest a založiť platformu Za slušné Slovensko za skvelú správu pre budúcnosť nás všetkých.

 

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite