Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dozrel čas na nové SDK? Matovičovo SDK?

.eva Čobejová .názory

Tvrdí to Igor Matovič a chce spájať rôzne strany a straničky. Je to dobrý nápad? A je Matovič na to ten vhodný človek? Lebo Matovič zrejme myslí na to, že on bude nový Dzurinda.

Eva Čobejová

áno, opozícia má problém. Niektorí lídri opozičných strán sa nedokážu spolu rozprávať, niektorí lídri zase nevzbudzujú u ostatných dôveru, niektorí predsedovia sú ešte neskúsení, neošľahaní politickými súbojmi a niektoré strany zase neohurujú svojou čudnou štruktúrou.

Predčasné voľby predo dvermi, čas sa kráti, o chvíľu sa možno spustí predvolebná kampaň. A Igor Matovič využil tento pocit tiesne, ktorý vznikol včera po rozhodnutí bugárovcov, a ponúkol čosi ako SDK, teda spojenie viacerých strán do akejsi predvolebnej strany, aké sme zažili vo voľbách v roku 1998.

Má to dva háčiky. Igor Matovič nie je ten najdôveryhodnejší politický partner, občas svojho kolegu ženie na detektor lži, občas prezradí z rokovania aj dôvernejšie informácie, občas vylezie pred kamery s neoverenými klebetami.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite