Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Odpovede skeptikom

.marína Gálisová .názory

Majú tie protesty vôbec význam? Máme šancu na lepšiu vládu? Kto nám bude vládnuť a nebudú to znova tí istí – alebo úplne rovnakí – len navonok v inom kabáte?

Marína Gálisová

toto počúvam a čítam zo všetkých strán. A celkom tých skeptikov chápem.

Skeptici väčšinou uznávajú, že táto vláda pre Slovensko nespravila prakticky nič – a nielen to, uznávajú, že táto vláda Slovensku škodí. Majú jej plné zuby, mnohí z nich už roky, mnohí od samého začiatku, ako vznikla. Veľká väčšina z nich Fica nevolila. Keby mali pocit, že sa tým niečo zmení, tak by šli do ulíc. Ale oni ten pocit nemajú.

Niektorí neveria, že sa vymení vláda. Iní zase neveria, že sa vymení za nejakú lepšiu. Neveria opozícii – že zostaví vládu, že sa pri tom neposeká tak, aby moc znovu nespadla Ficovi k nohám. Neveria jej, že aj keby vládu zostavila, bude to lepšia vláda. Sú presvedčení, že by to zase bola len vláda oligarchov a mafie. Tak načo, pýtajú sa, mám ísť protestovať?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite