Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Štefan Hríb: Čo povedal prezident, čo je prevrat a čo robí premiér

.štefan Hríb .názory

Pred hodinou som napísal, že o slovách predsedu vlády nemožno mlčať, že informácia o nich je službou verejnosti. Takže informujem.

Štefan Hríb

strana Smer si v stredu urobila z úradu vlády svoju pôdu, a informovala, že na Slovensku sa chystá prevrat, že prezidentovi je jedno, aký bol motív vraždy novinára a jeho priateľky, a že novinárov tiež nezaujímajú vrahovia, ale len pád Kaliňáka či vlády.

Poďme teda postupne.

  1. Úrad vlády nie je miestom pre tlačovky strán. Ešte nie sme v dobe štátostrany. Ak sa niekomu zdá, že je to podobné, ako keď teraz politické strany informujú v prezidentskom paláci o obsahu stretnutia s prezidentom, je to úplne iná situácia. Tie strany rokovali v prezidentskom paláci s hlavou štátu, preto na jeho pôde informujú. Smer nerokoval s vládou, ani nesmel, preto nemá čo na úrade vlády robiť a pozvánka nesmela byť na vyhlásenie Smeru. Ak teda nesmeruje k štátostrane.
  2. Na Slovensku nechystá prezident ani opozícia žiaden štátny prevrat, to len vláda stráca podporu. Pri štátnom prevrate dochádza k zmene moci v rozpore so zákonmi, tu však ani prezident, ani opozícia zákony neobchádzajú.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite