Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

A je to tu, lživý útok na „​vítača“​ Drahoša

.andrej Bán .názory

České prezidentské voľby rozhodne migračná téma. Presnejšie to, či a do akej miery voliči uveria sprostostiam a lžiam.

Andrej Bán

približne 150-tisíc výtlačkov českých novín Deník v sedemdesiatich regionálnych vydaniach dnes vyšlo s inzerátom, ktorý si zadal Spolok priateľov Miloša Zemana. Jeho obsah (rovnaký majú aj nové bilbordy po celej krajine) je ozaj pôvabný. Fotka Zemana a vedľa nej nápis „Stop imigrantom a Drahošovi. Táto zem je naša! Voľte Zemana!"

No, čo na túto evidentnú lož – Drahoš, samozrejme, nie je „vítač imigrantov" – dodať? Tu treba jasne a tvrdo povedať, že ozaj nikto príčetný na Slovensku a v Česku (ani autor tohto článku, aj keď mnohí ho z toho podozrievajú) nikdy nepovedal ani nenapísal, že máme vítať nelegálnych migrantov. Veľmi jasne si spomínam na rok 2015 a začiatok týchto hnusných hoaxov. Ani nemecká kancelárka Merkel, ani pápež František, ani novinári, politici, ani signatári slovenskej výzvy k ľudskosti či výzvy českých vedcov a akademikov (ktorú podpísal aj Drahoš), nikto z nás – dokonca ani v Orbánovom Maďarsku démonizovaný George Soros – nepresadzuje „inváziu moslimov" či „nelegálnu migráciu".

„Označovanie všetkých utečencov a moslimov ako teroristov je neprípustný princíp kolektívnej viny.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite