Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Takto má cirkev vstupovať do spoločenskej diskusie

.anton Vydra .názory

Verejne vyjadrené postoje niekoľkých českých duchovných na obranu prezidentského kandidáta Jiřího Drahoša pred lživými informáciami kolujúcimi po internete sú viac než sympatické.

Anton Vydra

prvý bol zrejme plzenský biskup Tomáš Holub, ktorý na Twitteri napísal, že medzi katolíkmi sa šíria fámy o tom, že Jiří Drahoš je slobodomurár. Biskup Holub je presvedčený, že je to lož a nepodložená diskreditácia kandidáta na prezidentský úrad, nie nepodobná tej, ktorá bola použitá proti Karlovi Schwarzenbergovi. Aj preto vyzýva veriacich, aby takým správam neverili. Podobne aj ďalší teológ a renomovaný cirkevný historik Tomáš Petráček uviedol, že takýto útok na Drahoša je zbabelý a bezcharakterný.

Ďalší, kto sa k nim najnovšie pridal, je predstavený Českej dominikánskej provincie Benedikt Mohelník, ktorý napísal dokonca aj viac, adresnejšie a osobnejšie. Stojí za to odcitovať tu dlhšiu pasáž z jeho vyjadrenia: „Miloš Zeman počas piatich rokov svojho prezidentského mandátu ukázal, že pravdu nepovažuje za skutočne dôležitú, že spravodlivosť si neváži a že slobodu druhých nerešpektuje.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite