Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Svojrázny džihádista Anton Selecký

.andrej Bán .názory

Môže byť hlboko veriaci kresťan džihádistom? Ak chápeme toto slovo ako metaforu radikalizmu, nielen moslimského, tak, paradoxne, áno. Tu je jeden príklad.

Andrej Bán

pôvodnou profesiou geológ, do roku 1989 významný katolícky disident, člen tzv. Bratislavskej päťky (spoločne s Jánom Čarnogurským, Miroslavom Kusým, Vladimírom Maňákom a Hanou Ponickou), po novembri ´89 šéfredaktor Slovenského denníka vydávaného KDH Anton Selecký je človek, ktorý si za postoje a činy z minulosti, počas socializmu, zaslúži rešpekt. Poznáme sa osobne tridsať rokov, čo je azda jediný fakt, na ktorom sa dnes zhodneme. 

Prvýkrát som si všimol už pred pár rokmi, že čosi nie je v poriadku. Anton Selecký a jeho združenie Magnificat uverejnili pamflet, takzvaný Raráškov zoznam nepriateľov Slovenska, či ako sa to volalo, kde som mal tú „česť" zhliadnuť svoje meno. Na stránke o Mariánskych zjaveniach sa už vtedy hemžili slová ako slobodomurári, ilumináti, Soros a jeho zapredanci, nový svetový poriadok či podobné. 

„Tóno, určite Ti nechcem ublížiť, ani na dĺžku šable. A určite sa Ťa ani nebojím, je mi Ťa iba ľúto.“

Zarazilo ma, keď sa pred vlaňajšími parlamentnými voľbami objavili články a videá Seleckého, ktorý otvorene a nepokryto podporoval Kotlebu a jeho ĽSNS. Nájdite si ich, ak chcete. Korunu všetkému nasadilo jeho video z pohrebu kňaza Polanského, kde zneužil prítomnosť Františka Mikloška na to, aby ho manipulovaným spôsobom prepojil s Mariánom Kotlebom, ktorý tam prišiel tiež.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite