Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kovaříkovci: Manžel u Fica, manželka u Kotlebu a blázni sa čudujú

.andrej Bán .názory

Presne pred tromi týždňami Monika Tódová z Denníka N na základe zistení Radovana Bránika zverejnila pozoruhodné fakty o jednom páre. Čo sa odvtedy stalo? Vôbec nič.

Andrej Bán

zrekapitulujme si postavy tejto divadelnej hry, ktorú Kotleba, čuduj sa svete, nezakázal. Petra Kovaříka (50) kolegovia novinári predstavujú ako elitného policajta, ktorý sa stal tento rok riaditeľom odboru prevencie korupcie na Úrade vlády. Ten spadá pod premiéra Roberta Fica. Alena Kovaříková je šéfkou personálneho oddelenia dosluhujúceho predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Mariána Kotlebu. Čo majú obaja spoločné? Teda, okrem toho, že sú manželia. Dobrá otázka. Majú spoločnú jednu vetu, ktorú často v menších obmenách opakujú: robíme si iba svoju prácu.

No, Ionesco ani Beckett už nežijú a takúto variáciu absurdnej hry (o dráme nemá zmysel hovoriť) na karpatský spôsob by možno ani nevymysleli. Vôbec nepochybujem o tom, že obaja Kovaříkovci môžu byť v tom, čo robia, dobrí. Zaujíma ma čosi iné: racionalizácia, zdôvodňovanie, popieranie a vytesňovanie dôvodov, prečo to robia, alebo ešte lepšie, prečo by to nemali robiť.

eugen korda
V najnovšom .
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite