Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Druhá liga, ktorá bola na jednu noc prvá

.michal Novota .názory

Šampanské vyprchá, podrobné výsledky prichádzajú. Treba zostať pri zemi. Tu je päť ohliadnutí za práve skončenou župnou kampaňou.

Michal Novota

po prvé, lebo tento typ „medzivolieb” býva referendom o aktuálne vládnucej koalícii. Voliči zvyknú vytrestať vládu, ak sú s ňou nespokojní. Aj keď eufória volebnej noci láka nazývať to veľkým debaklom Smeru, treba zostať triezvy. Účasť vo voľbách je príjemne vyššia, ale to neznamená, že by sa včera dali na pochod trestné výpravy. Presný opak, víťazom volieb je zase nevolič. Aj premiér Fico sa držal povážlivo stranou a potichu, to je zatiaľ najväčšia záhada. A hádajte k akému víťazstvu sa Smer včera prihlásil? Áno, k tomu Lunterovmu. Oni vedia, že nie je dôležité, ako to je, ale ako to vyzerá. 

Ak niekto použil zaklínadlo o Smere, tak správne vtedy, keď chcel upozorniť, že župani s touto značkou v niektorých krajoch presluhujú o viac ako desať rokov. To je úplne iný príbeh ako mizerná vláda, ktorá témou nebola. Líder vládnej koalície síce bude chvíľu počúvať, že dostal na frak, ale buďme realisti, z týchto pár druholigových škrabancov sa vystrábi rýchlo. Na druhej strane, opozičné sily dostali do žily silnú dávku sebavedomia – uvidia, že zvíťaziť sa konečne dá. To dlho chýbalo. Teraz to ešte ukázať v prvej lige.   

„Je povzbudivé, že frustrovaní voliči už nepoužívajú Kotlebu ako bič boží.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite