Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slováci volili proti frustrácii

.anton Vydra .názory

Keď som vo Viskupičovej TéTé Café pozoroval jeho víťazstvo a nadšenie, a takisto eufóriu, ktorá prichádzala z iných regiónov, pripomenulo mi to jeden anglický výraz.

Anton Vydra

.o tom výraze som raz čítal v jednej múdrej knižke. Ide o neľahko preložiteľné anglické slovo staleness. Označuje čosi zatuchnuté, nevyvetrané. Je to niečo, čo sa už nijako nedá dať do poriadku, zrenovovať, zbaviť zápachu či hlboko zažratej špiny. A tak to musíte celé vyhodiť a nahradiť niečím novým. Staleness je slovo, ktoré má tento silne negatívny význam buď páchnucej, alebo ešte lepšie, celkom vysušenej veci, ktorá už neoslovuje, stratila chuť, farbu, vôňu a všetkými je skôr prehliadaná. Treba ju dať jednoducho preč.

„ No tak je to už raz so všetkými politikmi: vyberajú si medzi pohodlnosťou alebo výzvou.“

No a presne toto – zdá sa mi – sa stalo v týchto voľbách: viacerí župani, ktorí sa dlhodobo velebne usalašili vo svojej županskej funkcii, stratili drajv, stratili chuť, stratili aj tvár a teraz aj voličov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite