Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koho tu ešte zaujíma porážka Islamského štátu?

.andrej Bán .názory

Sýrska Rakka ako metropola terorizmu po troch rokoch padla. Očakával by som, že táto správa tu vyvolá nadšenie alebo aspoň úľavu. Omyl.

Andrej Bán

na prvý pohľad je to nepochopiteľné až šokujúce. Keby tá istá správa o páde hlavného mesta takzvaného IS prišla pred dvoma rokmi, v čase mohutnej migračnej vlny zo Sýrie a Iraku do Európy, nasledovali by aspoň statusy Fica, Sulíka a iných politikov. Vášnivo by písali KONEČNE (s tromi výkričníkmi) a dodali by floskuly, že problémy treba riešiť tam, kde vznikajú, a to aj vojenskou silou. Pretože, ako vieme, jedným z hlavných faktorov migrácie sú vojny na nestabilnom Strednom východe, teda v regióne, kde predsa „my nebudeme napravovať chyby a hasiť požiare, ktoré spôsobil niekto iný“, všakže. Myslené je to tak, že zodpovedný je Západ (najmä Spojené štáty, Británia a Francúzsko), ktorý to tam rozvŕtal, ak teda nemáme použiť onakvejší vulgárny výraz.  A my, Slováci, v tomto prípade nie sme asi Západ, však?

Porážka IS (pád irackého Mosulu nedávno a teraz pád Rakky) by aj pre našich politikov a širokú verejnosť v roku 2015 znamenali nádej, že migračné vlny do Európy sa zastavia či aspoň výrazne obmedzia.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite