Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zeman a vek

.andrej Bán .názory

Žiadna demokratická krajina na svete nemá prezidenta, ktorý by vyvolal toľko pobúrenia a ktorého by zároveň domáci voliči naďalej tak milovali. Iba Česko.

Andrej Bán

český prezident Miloš Zeman má 73 rokov, čo nemusí byť vek, v ktorom je politik odpísaný. Ale keď sa na tohto človeka pozriete v ľubovoľnom televíznom zábere, vidíte vetchého, chorého starca. Takmer už nedokáže sám chodiť. Znalci (určite nie iba zo škodoradosti) hovoria o následkoch vysokej konzumácie alkoholu. Presnejšie becherovky. To by malo samo osebe stačiť – ibaže nestačí. Pred prvým kolom prezidentských volieb v januári 2018 Zeman vedie pred Drahošom a Horáčkom.

„Zeman je poľutovaniahodný, no o to nebezpečnejší.“

Pamätám si 90. roky a jeho briskný intelekt (bez irónie), vidím dnes preto postupný a fatálny prerod ľavicového politika s vyhlásenými bonmotmi na zlostnú, pomstychtivú karikatúru seba samého. To sa stáva. Čo v poriadku rozhodne nie je, to sú sprievodné javy, slepota voličov. Zeman neomylne útočí na najnižšie pudy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite