Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečo som šla na film o Mečiarovi

.eva Čobejová .názory

Úprimne priznávam, nie veľmi ma zaujímalo, ako Tereza Nvotová opíše éru mečiarizmu. Zažila som ju, viem svoje. Ale nezažila som Elektru, ako to tam vyzerá. A to ma zaujímalo.

Eva Čobejová

iste, každý divák, ktorý sa odhodlá na dokument o Mečiarovi, si v ňom nájde vo filme niečo iné, čo ho zaujme. No a mňa zaujalo to, v akom nevkuse Mečiar teraz žije. Človek si to asi vedel trochu predstaviť, aj keď poznal Elektru len zvonka, je to dokonale nevkusný barak. Ale keď sa Tereza Nvotová dostala dnu, bol to fakt zážitok.

Malá vsuvka: To, že ju Mečiar pripustil do svojho kráľovstva, hovorí o dvoch veciach: stále sa chce tak trochu predvádzať pred mladými peknými dievčatami, stále mu to robí dobre a ideálne, keď sa tie mladé devy urobia pred ním trochu hlúpejšie, ako naozaj sú. To sa potom starnúci alfasamec predvedie aj ako bývalý boxer, ako muž, ktorý je stále vo forme. A druhá vec: Mečiar stále v kútiku duše verí, že história mu dá za pravdu a dúfa, že sa toho ešte dožije, že bude predmetom obdivu, sám sa skromne zaradil kdesi k Štúrovi a Štefánikovi či Dubčekovi (hoci to je vraj slabší kaliber).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite