Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nielen Machala, ale aj postoj ministerky Lubyovej k nemu je tragédiou

.andrej Bán .názory

Od 4. októbra, keď sa stal konšpirátor Lukáš Machala šéfom služobného úradu ministerstva školstva, čakám na správu, že to je zlý vtip. Nie je.

Andrej Bán

je to príbeh o posúvaní hraníc toho, čo je pre spoločnosť akceptovateľné. A je to aj príbeh o postupnom varení žaby v hrnci, ktorá nevyskočí, ale nechá sa uvariť – ako to svojho času povedal poľský intelektuál Adam Michnik. Zdá sa, že pobúrenie z vymenovania Machalu je po piatich dňoch príliš slabé na to, aby zatriaslo s celou koalíciou (a Andrejom Dankom osobitne). Čo je na tom ale vskutku skľučujúce, je vysvetlenie novej a podľa mnohých jej kolegov akademikov nádejnej ministerky školstva Martiny Lubyovej, nominantky SNS.

Pani ministerka na novinárske otázky, prečo vymenovala do funkcie človeka, ktorý na svojom fejsbúku šíri dezinformácie, uviedla toto: „Toto som nevedela, čo on šíri, ale on nie je mojím poradcom.“  Iluminátov vraj neštudovala ani sa nimi nezaoberala. Tým novinárom, ktorým po týchto jej slovách nevypadli z ruky mikrofóny (a zdá sa, že sa tak nestalo nikomu z nich), niekoľkokrát zopakovala: „Nevidím súvis medzi tým, keď sa niekto zaoberá personálnou alebo administratívnou agendou a niekde sa zaoberal nejakými názormi. Nie je to náplňou činnosti, ktorú bude robiť.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite