Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Začala sa vojna medzi vládou a prezidentom

.štefan Hríb .názory

Neviem či viete, ale keď prezidentovi Kováčovi uniesli štátne orgány Slovenska syna, tento milovník samostatnosti prekvapene zvolal: Čo je toto za štát? To prekvapenie nebolo namieste, Slovensko bolo iba také, aké ho aj Kováč stvoril, ale tá otázka bola presná.

Štefan Hríb

od únosu prešlo už 22 rokov, no vo vzduchu je rovnaká otázka. Ak je znovu možné likvidovať prezidenta zneužitím orgánov tohto štátu, nikam sme sa nepohli. Vtedy mal únos na svedomí Mečiar, dnes o zneužití daňových orgánov vopred vedel Fico. Zuzana Wienk to v RTVS opísala celkom podrobne. Okamžitá obrana predsedu vlády, že to vedel od samotného prezidenta, je tragická. To chce predseda vlády povedať, že mu Kiska o sebe kajúcne povedal, že je daňový podvodník? Niekto môže Kisku podceňovať, ale toto je urážka hlavy štátu. Premiérove následné reči o Kiskových výdavkoch na kampaň, ktoré mohli prekročiť zákoný limit, sú dojemné, a pri poznaní histórie kampaní a praktík Smeru sa komentujú samy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite