Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Profesor Plavčan, prečo nejdete učiť?

.anton Vydra .názory

Exminister školstva Peter Plavčan ostáva úradnícky pôsobiť priamo na Ministerstve školstva. Nemal by však využiť svoje nadobudnuté vzdelanie adekvátnejšie?

Anton Vydra

keď sa predseda Národnej rady Andrej Danko lúčil s odvolaným ministrom školstva Petrom Plavčanom, novinárom opakovane pripomínal a kládol na srdce, že to nie je nejaký kaderník, ale pán profesor. A má pravdu, pretože Plavčan, ako je známe, má naozaj od roku 2005 profesúru v odbore technológia vzdelávania, ktorú mu udelila Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre. Inou otázkou je, ako k nej prišiel a prečo mu na to stačil jediný „karent“, keď ostatní záujemcovia o tento titul sa musia v tomto smere snažiť omnoho viac. Ale no dobre, titul je uznaný a profesúra platná.

Každý, kto pozná akademický svet, vie, že profesúra je vedeckopedagogická hodnosť, čiže predpokladá, že jej nositeľ sa nejako vyznamenal na poli vedy a výskumu a zároveň bol, v lepšom prípade stále je, vysokoškolským učiteľom. To druhé nie je zanedbateľná okolnosť, lebo tá hodnosť je naozaj spätá aj s pedagogickou činnosťou.

Takže Plavčana máme, ako povedal Andrej Danko, nazývať profesorom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite