Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Lorenza chcú uvaliť väzbu a rýchlo ho odsúdiť

.eugen Korda .názory

Ľuboš Lorenz je stále vo väzbe a chcú ho tvrdo potrestať. Večer bude na jeho podporu stretnutie občanov na Námestí SNP v Bratislave.

Eugen Korda

pamätník sovietskej armády, ktorá nás najprv oslobodila, aby nás potom dlhé roky okupovala a vnútila nám komunizmus, permanentne stráži polícia. Ľuboš Lorenz, ktorý z tejto „kultúrnej“ pamiatky odstránil odporné umelohmotné kosáky a kladivá je stále v cele predbežného zadržania a podľa posledných informácií sa ho chystajú vziať do väzby.

Vraj aby nemohol pokračovať v trestnej činnosti. Zdroje z prostredia polície hovoria,  že na jeho exemplárnom potrestaní majú eminentný záujem politické špičky, vedenie mesta a ruská ambasáda volá po tvrdom treste a na represívne zložky štátu je vyvíjaný sústavný tlak z tých najvyšších miest.

O čom to svedčí? O ničom inom len o tom, že táto krajina sa stále nezbavila zvrhlej ideológie a akejsi nepochopiteľnej podriadenosti veľkému bratovi sídliacemu za múrom Kremľa. Je smutné, že slovenské orgány stíhajú muža, ktorý chce verejný priestor zbaviť symbolov, obsahovo totožných so symbolmi hákového kríža. Ak majú mocní muži tohto štátu čo i len kúsok cti v tele a nezabudli na to, ako nám tu „ruský brat“ celé roky vládol železnou päsťou, tak by mali vystúpiť na obranu Ľuboša Lorenza. Lenže to sa asi od ľudí, ktorí si vraj november ´89 ani nevšimli, asi nedá čakať.

Tento text ste mohli čítať len vďaka našim predplatiteľom. Pridajte sa k nim a predplaťte si .týždeň.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite