Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Dáme Plavčanovi vydýchnuť si?

.anton Vydra .názory

Stojí proti nemu verejnosť, pretože korupcia je pliaga, bijú doňho smeráci, lebo po Dankovom infantilnom správaní je vďačným terčom útokov v roztrasenej koalícii, a možno sa už neznáša aj on sám – po tom všetkom.

Anton Vydra

minister Plavčan to v posledných týždňoch nemá ľahké. Nemôže sa pohnúť ani tu, ani tam, nedokáže odstúpiť ani zmysluplne obhájiť svoje kroky. Na tlačovku si pozve pána Sotáka zo Železiarní Podbrezová, veľkého odborníka na vedu, výskum a inovácie, ktorý tára dve na tri. A ešte ani ten účes nedrží. Skrátka, priveľa nepríjemností v krátkom časovom období.

Politická satira nemá konca kraja a asi je to aj správne, že politik ju musí dokázať uniesť a vyrovnať sa s ňou – hrubšou kožou, ignorovaním, správaním à la tri opičky (nevidím tie karikatúry, nepočúvam ich, nereagujem na ne). Na toto treba mať asi povahu a Plavčan sa ju stoj čo stoj aj snaží mať.

Nie, vôbec nie je namieste správať sa nejako empaticky v prípade korupčníkov a ľudí, ktorí úmyselne poškodzujú iných v prospech tých svojich. Isteže, každý človek si zaslúži úctu a to, aby sa s ním nakladalo dôstojne. Aj minister Plavčan, aj iní ministri, ktorí sú možno radi, že mediálne koleso práve teraz neláme ich chrbtice. Úzkostlivá etickosť však nie je vždy etická.

„Dáme Plavčanovi vydýchnuť si po lejaku a víchrici kritiky a posmeškov?
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite