Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Majster presmerovania

.michal Novota .názory

Andrej Danko využil letné prázdniny, aby sa s vervou jednotkára naučil veľkú lekciu politickej komunikácie – umenie presmerovať tému. Položil pri tom vlastnú vládu.

Michal Novota

umenie presmerovania je postavené na jednoduchom princípe. Ako by povedal Dan Draper zo seriálu o reklamných mágoch Mad Men (a ako mu to napísal v brandži dobre zorientovaný scenárista): „Keď sa ti nepáči ako prebieha konverzácia, rýchlo zmeň tému.“

Toto umenie si vyžaduje veľké diela. Také, ktoré svojim dopadom prehlušia, zaprášia a zakryjú svet predtým. Ak sa tak nestane, dielo sa minulo účinku a majster politik si zmýlil povolanie. Andrej Danko však siahol po Mone Líze tohto umenia, a preto vypovedal koaličnú zmluvu. Tak, aby sa na ňu prišlo pozrieť čo najviac ľudí, vystáli si rad a urobili si obligátnu „selfíčku“. Zatiaľ veľký tresk na jednotku.

„Andrej Danko však nie je Ján Slota, hrubú silu nahradila sofistikovaná taktika.“

Alebo to urobil zo zúfalstva? Skôr to druhé. Inak z tejto katastrofy ani vybŕdnuť nemohol. Už druhý týždeň napriek dovolenkovej uhorke stúpa teplota nielen v ovzduší, ale aj v politickom kotli.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite