Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zaujímavá partia: pápež, nobelista a Berák

.martin Mojžiš .názory

Pápež Ján Pavol II., nositeľ Nobelovej ceny Peter Higgs, po ktorom sa volá Higgsov bozón, a dokumentarista Maroš Berák mohli byť súčasťou uzavretej partie.

Martin Mojžiš

denník postoj.sk priniesol ďalší skvelý text na tému kauza Cervanová. Maroš Berák – slovenský dokumentarista s doktorátom v odbore systematickej filozofie – v ňom poučuje redaktorov .týždňa o analytických metódach. Robí to postupne v trinástich bodoch a hneď v prvom som sa veľa naučil. Naučené som sa hneď pokúsil aplikovať, výsledky nie sú nezaujímavé.

Vo svojich trinástich bodoch reaguje Berák na článok Andreja Bána a začína Bánovým tvrdením, že siedmi Nitrania odsúdení v prípade Cervanová netvorili nijakú partiu (Bán píše, že mnohí z nich sa navzájom ani nepoznali a uvádza, ktorí sa poznali). Berák kontruje vymenovaním toho, ktorí svedkovia sa poznali s ktorými odsúdenými (čo je irelevantné) a k Bánovmu zoznamu známostí medzi odsúdenými pridáva niektoré ďalšie, pričom vychádza z výpovedí, ktoré sú súčasťou spisu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite