Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Remišovej spôsob trávenia leta je skvelý

.eva Čobejová .názory

Pamätáte si na vetu z Vančurovho filmu Rozmarné leto? „Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným,“ prehodil otrávene Rudolf Hrušínsky v rybníku a v daždi. Veronika Remišová však trávi leto šťastným spôsobom.

Eva Čobejová

veda a inovácie nikdy neboli silnou témou pre verejnosť. Na nej politici body nezberali. Dokonca ani eurofondy ľuďom päty netrhali, akosi sa to bralo tak, že tie peniaze sú z Bruselu – a ako ľahko prišli, tak ľahko ich aj rozhádžeme. Ale niekedy sa veci vyvinú inak, vcelku prekvapivo.

Je leto, ľudia vypúšťajú z hlavy politiku, vláda, parlament dovolenkuje, ale jedna poslankyňa si dovolenku nevybrala a správne vycítila príležitosť. Išla po kauze, ktorá sa najprv javila ako vec, ktorá zaujme možno tak zopár vedcov a akademikov. Lebo veda, lebo granty, projekty, komisie. Nič moc sexi.

„Danko bude musieť obetovať nejakého Plavčana, aby politická zodpovednosť za celú kauzu vedeckých grantov nezostala na ňom.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite