Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pán Fico, a čo kvalita života?

.marína Gálisová .názory

Pán premiér, úprimne, kvalita potravín ma trápi. Ale najmä ma trápi kvalita života v tejto krajine, kde si už príliš veľa ľudí myslí, že lepšie by im bolo inde.

Marína Gálisová

kvalita života na Slovensku klesne zase o kúsok zakaždým, keď sa stane jedna z týchto vecí:

Keď musí živnostník skončiť, pretože nevládze platiť odvody, ktoré odzrkadľujú jeden rok, keď sa mu darilo lepšie, a visia mu na krku ako balvan v nasledujúcom roku, keď je zákaziek menej. Smola? Ale kdeže. Blbý systém. Verte mi, pán premiér, taký naštvaný nezamestnaný, akého ten blbý systém vyrobil, vás už voliť nebude. A koho bude? To závisí od stupňa jeho naštvanosti. Bojím sa, aby v totálnej zúrivosti nespáchal tento človek atentát na svoje základné demokratické slobody a celú demokraciu – čo sa stane, ak odovzdá hlas napríklad Kotlebovi. V tom o niečo lepšom prípade naštvane šmarí volebný lístok do urny recesisticko-tragickým stranám, ako je tá Kollárova.

Keď podnikateľ nemá šancu vymôcť, aby mu zaplatili vystavenú faktúru. Každý si v tejto súvislosti spomenie na kauzu Váhostav, ale takých prípadov je u nás príšerne veľa. Ide v nich o väčšie i menšie sumy. Aj o drobné sumičky – lenže často práve drobné sumičky sú tým, čo zrazí napríklad drobného živnostníka z nôh. Z neplatenia sa u nás stáva celá alternatívna kultúra a má svoje dôsledky aj pre štát, pán premiér, viete? Koľko z tých ľudí, ktorí nezaplatia dane v správnom termíne, sú len obeťami iných neplatičov?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite