Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ku kauze Bezák po piatich rokoch

.anton Vydra .názory

Žijem v Trnave. Mal som možnosť vidieť, čo sa tu dialo počas pôsobenia arcibiskupa Bezáka. A mám možnosť vidieť, ako málo sa tu toho deje dnes.

Anton Vydra

na rovinu: ani zďaleka nepatrím medzi ľudí, ktorí sa motajú okolo kostolov, stretiek či ktorí vyhľadávajú klérus len preto, aby sa od neho nechali poučiť v tom alebo tamtom. Nie, nie som ten typ. To je prvá vec. Druhá je, že mi nie je nijako cudzie stretnúť sa s týmito ľuďmi a spolu o niečom diskutovať, ak je na to príležitosť, a najmä ak vidím, že ten druhý nielen poúča, ale aj počúva. 

Keď ešte pôsobil arcibiskup Bezák v Trnave, párkrát som si vypočul, o čom hovoril, ale osobne sme sa stretli asi len raz, a on si to ani nemôže pamätať. Veľmi som však oceňoval, že sa jeho prítomnosťou v tomto meste pohli ľady. A vôbec nie len tie cirkevné. Napríklad reštaurácia, ktorú zriadil priamo v priestoroch svojho úradu a ktorú hneď po jeho odvolaní zavreli, bola skvelá. Niekoľkokrát sme tam so zahraničnými hosťami zašli a mali sme dobrý pocit, že sa za toto pohostenie nemáme prečo hanbiť. Ale bolo toho viac, oveľa viac. 

Nie som človek, ktorý by Bezáka vyhľadával pre nejaké „instantné náboženstvo“, pri ktorom stačí pár silných viet zamiešať v šálke kávy, narýchlo to celé vypiť a ísť ďalej svojou cestou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite