Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pečie sa nový model financovania cirkvi? Zatiaľ sa o tom hovorí len potichu

.anton Vydra .názory

Arcibiskup Zvolenský pred premiérom Ficom naznačil, že nový model financovania cirkvi by mohol byť čoskoro skutočnosťou. Málokto však tuší, ako bude vyzerať.

Anton Vydra

rovnako veríme, že sa nám v dohľadnom čase podarí dospieť vo vzájomnom dialógu aj k uspokojivému riešeniu financovania cirkvi. O tejto téme viedli cirkvi a náboženské spoločenstvá na Slovensku intenzívnu komunikáciu.“ Týmito slovami naznačil arcibiskup Stanislav Zvolenský prípravu nového modelu financovania cirkvi v utorok 20. júna v Marianke, kde sa stretli slovenskí biskupi na plenárnom zasadnutí KBS. Zasadnutia sa zúčastnil aj premiér Robert Fico.

Sotva je to tak, že by chcel bratislavský arcibiskup premiérovi túto skutočnosť iba slávnostne oznámiť. Nejde totiž len o nejakú vnútrocirkevnú záležitosť, ale o politickú, a najmä ekonomicky citlivú vec. O tom, ako bude vyzerať model, ktorý nahradí (alebo iba novelizuje?) ten starý z roku 1949 o hospodárskom zabezpečení cirkví a náboženských spoločností štátom, sa zrejme dozvieme čoskoro.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite