Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nočná mora Kotlebu

.andrej Bán .názory

Marián Kotleba 25,9 percenta, Ján Lunter 20 percent, Martin Klus 16,6 percenta a Stanislav Mičev 12,9 percenta. Prieskum Focusu dvoch potešil a dvoch až tak nie.

Andrej Bán

čo nám hovoria tieto čísla? Agentúra Focus v prvej polovici mája uskutočnila na objednávku jedného zo štyroch relevantných kandidátov na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), Jána Luntera, prieskum verejnej mienky na vzorke 1 003 respondentov. Ide iba o druhý výskum svojho druhu, ten prvý dávnejšie vykonala na objednávku Stanislava Mičeva agentúra AKO. Čo hovoria jeho výsledky? Veľmi zaujímavé veci.  

Po prvé, radi by sme videli výraz Kotlebovej tváre, keď tieto čísla čítal. Najskôr sa zrejme spokojne usmial popod fúziky, necelých 26 percent pre neho je ozaj veľa, potom asi zdrevenel: čísla Luntera, Klusa a Mičeva znamenajú, že s istotou – ak sa naplní predbežná dohoda o vzájomnej podpore jedného z nich – by ho zrejme každý z nich porazil.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite