Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako dlho bude Žitňanská vo vláde?

.eva Čobejová .názory

Lucia Žitňanská hrá „vabank". Dala najavo, že ak sa jej štátna tajomníčka Monika Jankovská (Smer) dostane do Súdnej rady, odíde z vlády. Ak by sa s takouto vyhrážkou hral iný člen vlády, mohli by sme sa pousmiať.

Eva Čobejová

trošku povydiera, trošku na seba pritiahne mediálnu pozornosť, ale všetko sa vyrieši nejakým kompromisom. U Žitňanskej je to inak. Do vlády išla ako pragmatička, ktorá využije príležitosť presadiť veci, ktoré sa jej v opozícii nedarili riešiť. Zlepší právnické záležitosti, nájde nejaký recept na zastavenie extrémistov, vytvorí odborný tím. Ale celý jej mentálny svet, jej priatelia, blízki – sú kdesi inde. V Moste bude čoskoro možno ako ten povestný kôl v plote. 

Čoraz viac na ministerke vidieť, ako bez nadšenia ťahá svoju ministerskú káru. Vie, že môže presadiť hocijaký skvelý návrh, zákon, nomináciu – no nakoniec bude musieť odpovedať na otázku, čo si myslí o Kaliňákovi vo vláde. Vie, že potlesku za dobrý výkon, za dobrý zákon či nápad sa nedočká.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite