Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Televízne vízie 2022 alebo utrpenie verejného vypočutia

.andrej Bán .názory

Dnes to bol v historickej budove NR SR na Župnom námestí tak trochu surreálny zážitok. Počúvali sme kandidátov na šéfa verejnoprávnej televízie.

Andrej Bán

nateraz iba štyri rýchle poznámky, viac pripravujem do najbližšieho tlačeného vydania .týždňa.

Po prvé, ak by sme si aj odmysleli fakt, ktorý si odmyslieť nemožno, že Robert Fico a Andrej Danko kdesi „chytili" hlbokú averziu voči súčasnému šéfovi RTVS Václavovi Mikovi, ktorý je bezkonkurenčne najlepší šéf inštitúcie, ktorej sme v blahej pamäti hovorili posmešne „darmovízia" (bola to tribúna mečiarovskej propagandy, stratová a dotovaná), tak Mika by zrejme pokračoval ďalej. Má pomerne jasnú víziu a schopnosti.

Po druhé, nerozhodujú, žiaľ, kvality kandidátov a ich projekty, ale politické kritériá – a preto Mika, ani keby sa rozkrájal, zrejme/určite (vyberte si) nevyhrá. Je to smutné svedectvo o našej súčasnosti, o nekompetentnosti politikov, ktorí sa nevedia preniesť cez svoje ego. A môžeme sa dnes už iba dohadovať, či Mika ako Maďaričov favorit leží Ficovi v žalúdku pre: a) predvolebnú debatu, kde bol aj „poloblázon" Matovič alebo b) povolebné debaty, ktoré moderoval napríklad Braňo Dobšinský.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite