Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Merci, Francúzsko – a čo Slovensko?

.marína Gálisová .názory

Dobre to dopadlo, Emmanuel Macron sa stane francúzskym prezidentom. Človeka ovláda pocit vďačnosti, zvíťazil rozum! Ale kto sme my, aby sme Francúzom povznesene blahopriali?

Marína Gálisová

dúfam, že keby sa takáto volebná dilema odohrávala u nás, tiež by vyhral lepší kandidát alebo kandidátka. Ale ja dúfam aj v to, že slovenskí hokejisti to potiahnu do štvrťfinále. Takže viem, aké je to moje dúfanie krehké.

Dobre sa nám teraz gratuluje Francúzom. Niektorí ich z našich končín chvália ako poslušných žiačikov, že sa nedali zmanipulovať svojím strachom a neposadili do Elyzejského paláca ženu, ktorá je proti slobodnému trhu, proti slobode jednotlivca (aj keď tvrdí presný opak), ctí si Putina a jeho metódy (a najmä jeho peniaze) a nie je patriotka, lebo chce, aby Francúzi neboli hrdí a smelí, ale žili ustrašení so stiahnutým chvostom, lebo z toho jej plynie politický zisk.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite