Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sedem dôvodov, prečo Trumpových 100 dní nebolo katastrofou

.marína Gálisová .názory

Prvým a zásadným dôvodom, pre ktorý si môžeme po sto dňoch Trumpovho prezidentovania vydýchnuť, je ten, že sme sa pred voľbami príliš báli. No možno je lepšie báť sa, ako sa potom strašne zľaknúť.

Marína Gálisová

niekto povie, že keď sú nízke očakávania, realita môže len prekvapiť. Ale ono je to skôr takto: keď sú médiá plné katastrofických scenárov, realita má čo robiť, aby ich dohnala. Sám Trump tieto katastrofické scenáre síce rád označoval za „fake news“, ale nebol by to on, aby ich zároveň nevyužil. Počas kampane mu hrozivé predpovede slúžili na to, aby sa o ňom stále písalo, hovorilo, vysielalo. A po nástupe do funkcie sa niektorým z opisovaných hrubých chýb oblúkom vyhol. Napríklad prílišnému brataniu sa s Putinom.

„Trump sa nestal ani malým Hitlerom, ani veľkým deckom.“

A to je aj druhý dôvod, pre ktorý Trump prezidentoval lepšie, ako kampaňoval. Veľké očakávania, ktoré počas kampane vyvolal v Kremli, s prehľadom a asi aj trochou škodoradosti sklamal. Zo svojho najbližšieho okruhu spolupracovníkov vyhodil človeka, do ktorého vkladali Rusi veľké nádeje – Michaela Flynna. Flynn mu robil poradcu pre národnú bezpečnosť len od 20. januára do 13. februára – tak krátko sa ešte žiadny poradca na tomto poste nezdržal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite