Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Že Danko s Ficom chcú štátnu televíziu? Nech si ju platia sami dvaja

.andrej Bán .názory

„Serie ma“, ako vulgárne Robert Fico čoraz častejšie hovorí. Jeho naopak serie, ako o tomto štáte (teda o ňom) píšeme. Kde je v tom celom verejnoprávnosť RTVS?

Andrej Bán

ak raz budú historici skúmať túto éru Slovenska, čo verím, že budú, pretože to bude „výživné“, nemala by im uniknúť jedna pôvabná veta premiéra utrhnutého zo všetkých reťazí: „Budem dávať jasné pokyny poslancom Národnej rady, aby došlo k zmene na čele RTVS.“ Podtatranská variácia Erdogana, Orbána či Putina sa už ani len nehrá na ctiteľa demokracie. Kdeže!

Na hrubú dieru hrubá záplata: na čele štátu je autokrat, ktorý chce určovať poslancom zákonodarného zboru, ako majú hlasovať. Povedať, že je to škandál, by bolo nepatrične mäkké. Naopak, poslancom nepriamo odporučil hlasovať – pochopiteľne tak, ako im káže Ústava – v súlade so svojím svedomím minister kultúry Marek Maďarič. Dokedy asi tak vydrží v Smere?

„Nateraz to vyzerá tak, že demontáž verejnoprávnosti tandemu Fico-Danko neposvätí nielen opozícia, ale ani Bugárov Most-Híd.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite