Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb: Smrť Františka Gauliedera a my

.štefan Hríb .názory

Neviem, čo sa na tej železničnej trati stalo. V spoločnosti, kde má človek takú malú cenu, si viem predstaviť všeličo. Ale niečo mi na rýchlych rečiach o vražde Mečiarovho kritika prekáža.

Štefan Hríb

je hrozné, čo sa stalo. Všetkým pozostalým a priateľom týmto vyjadrujem účasť. Ale buďme aj v tejto chvíli triezvi a najmä pravdiví.

1. Pri všetkej úcte k zosnulému a jeho posledným rokom, nebol to celkom kritik Mečiara. Kritikom Mečiara bol Fedor Gál a väčšina VPN v roku 1991. Vtedy bol Gaulieder spolu s Kňažkom a Budajom na Mečiarovej strane. Potom sa v roku 1993 nahlas ozval práve Milan Kňažko, keď okrem iného povedal, že Mečiar používa lož ako pracovnú metódu, a stálo ho to miesto ministra zahraničných vecí. Aj vtedy ostal Gaulieder s Mečiarom. Podobne ako Jozef Moravčík, ktorý post Mečiarovho ministra pokojne po Kňažkovi prevzal. Potom v roku 1994 odišli od Mečiara aj ľudia okolo Jozefa Moravčíka.

No aj vtedy ostal Gaulieder s Mečiarom. Potom, v roku 1995, prišiel únos, a aj vtedy ostal Gaulieder s Mečiarom, hoci už po pár dňoch bolo jasné, kto únos spáchal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite