Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Čarnogurský na hranici vlastizrady

.michal Novota .názory

V dňoch, keď stúpa nádej na zúčtovanie s dobou mečiarizmu, si jeden z najväčších bojovníkov tejto éry všíma základňu NATO a povoláva do hôr vlastencov. Zbláznil sa?

Michal Novota

na blogovisku jedného z konzervatívnych médií uverejnil bývalý premiér a predseda KDH Ján Čarnogurský text, ktorý má byť pozvánkou na bratislavskú demonštráciu proti základni NATO na Slovensku (medzičasom už bol text skrytý, pozn. red.). Na tom by ešte nebolo nič zlé a je to v línii, ktorú Čarnogurský proti prúdu, našej dejinnej skúsenosti a základnej geopolitickej gramotnosti už niekoľko rokov konzistentne tlačí.

Jeden z organizátorov kresťanského disentu počas komunizmu, napríklad aj v podobe Sviečkovej demonštrácie z marca 1988, sa o dvadsaťdeväť rokov neskôr vráti na to isté námestie, aby minulú odvahu a túžbu po slobode prebil túžbou napĺňať propagandistické objednávky ruských tajných služieb. Geopolitický kompas sa mu rozbil už dávno a mnohí, aj ja sám, sme to považovali za malý intelektuálny vrtoch.

Ale tu už ide do tuhého.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite