Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kto je zodpovedný za Kotlebu, pán predseda?

.eugen Korda .názory

Díval som sa na policajtov, ktorí stáli nastúpení v miestnosti, kde predseda vlády, jeho minister vnútra a policajný prezident oznamovali rázny začiatok boja proti terorizmu.

Eugen Korda

čakal som, či niektorý z tých mužov v maskách nevystúpi a nenasadí putá týmto trom mužom. Lebo patrilo by sa a policajti by ukázali, že to s tým bojom myslia naozaj vážne. Veď kto iný ako predseda vlády tu v predvolebnej kampani (ale nielen počas nej) šíril nenávisť a strach? Ani španielska chrípka sa tak rýchlo nešírila ako zhubná nákaza vychádzajúca z jeho úst.

Ale ani to mu nestačilo. V šírení nenávisti pokračuje ďalej. Tým najzákernejším spôsobom útočí na Rómov v snahe zapáčiť sa voličom, ktorých práve on celé roky takto úspešne presviedča, že demokracia je zlá, že nefunguje. Teraz nám tvrdí, že zopár policajtov bude schopných zastaviť nárast extrémizmu. Nebude! Pán Fico, po vašom boku na tej tlačovej konferencii stál minister, ktorý dlhodobo bráni vyšetreniu špinavých korupčných káuz za stovky, možno miliardy eur. Vy sa čudujete, že frustrovaní ľudia sa obracajú na Kotlebu, ktorý im sľubuje nápravu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite