Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nie všetci republikáni držia ústa. John McCain napísal, čo si o Trumpovi myslí

.marína Gálisová .názory

„Povinnosťou našej vlády je brániť naše hranice, ale musíme to robiť spôsobom, ktorý nám prinesie bezpečnosť a zároveň podporí všetko, čo je v našom národe slušné a výnimočné.“

Marína Gálisová

toto napísal John McCain, republikánsky senátor a kedysi aj kandidát na prezidentský úrad, o nariadení, ktorým Donald Trump zakázal vstup občanom siedmich (prevažne) moslimských krajín do USA. Zverejnil svoje stanovisko na fejsbúku a stojí za to, aby sme si ho prečítali.

„Zo zmätku, ktorý vypukol na našich letiskách po celej Amerike, je jasné, že nariadenie, ktoré vydal prezident Trump, neprešlo procesom dostatočnej kontroly a preverovania. Osobitne nás znepokojili správy, že tento príkaz vstúpil do platnosti takmer bez konzultácií s ministerstvom vnútra, obrany, bezpečnosti a domácej bezpečnosti.

Takýto nedomyslený proces prináša riziko škodlivých dôsledkov. Nemali by sme brániť držiteľom zelených kariet, aby sa vrátili do krajiny, ktorú nazývajú svojím domovom. Nemali by sme brániť tým, ktorí pracovali ako tlmočníci pre našu armádu a našich diplomatov, aby sa usilovali o azyl v krajine, ktorej s nasadením vlastného života pomáhali. A nemali by sme sa obracať chrbtom tým utečencom, ktorí prešli dôkladným preverovaním, ktoré ukázalo, že pre náš národ nepredstavujú nijakú preukázateľnú hrozbu, a ktorí majú za sebou nevýslovné hrôzy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite