Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fico zavŕšil snem Topolánkovým citátom: Hlavne sa neposrať

.eva Čobejová .názory

Smer má za sebou stranícky zjazd. Termín adventu bol zvolený dobre, väčšinu ľudí v tomto čase politika až tak netrápi a dokáže ju celkom dobre vytesniť zo života.

Eva Čobejová

čo prekvapilo na snemovaní Smerákov? Nie veľa, ale zopár vecí stojí za zmienku. To, že Fico nemá žiadneho vyzývateľa, je jasné. Korunný princ sa nečrtá – Kaliňák o tento post prišiel a Pellegriniho hviezda už nežiari tak jasne, hoci spomedzi podpredsedov dostal vo voľbe najviac hlasov (348). Pre podpredsedu, ktorý má relatívne najčistejší štít – Mareka Maďariča, muselo byť prekvapujúce, že dostal menej hlasov ako Robert Kaliňák. Za podpredsednícke miesto pre Maďariča hlasovalo 311 delegátov a za Kaliňáka 318.

Robert Kaliňák sa zrejme poradil so spindoktormi a predstavil sa v novej úlohe – ako človek, ktorý ide razantne riešiť rómsku otázku. Ohlásil viac policajtov v problémových oblastiach a aj neštandardné opatrenia. Kaliňák zjavne bojuje o novú tvár: aby ho ľudia nevnímali len ako Bašternákovho komplica, ale ako odhodlaného bojovníka proti rómskym zneužívateľom systému. Vlastne akoby tým hodil rukavicu Kotlebovi. Spolnomocnenec pre Rómov Ábel Ravasz, nový predseda Mostu-Híd, bude možno riešiť onedlho aj veľmi nepríjemné dilemy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite